banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Ongepubliceerde Engel wordt direct al verfilmd

15 maart 2016

Dennis Bots is nog volop bezig aan zijn middeleeuws epos Storm, maar zijn volgende project staat al op de rol. Het wordt Engel, een bewerking van het gelijknamige kinderboek van Isa Hoes en dochter Vlinder Kamerling.

Engel is door Hoes en Kamerling net afgeleverd bij uitgeverij Kluitman, die het boek deze zomer zal uitbrengen. Het verhaal draait om Engel, een meisje met een wel heel bijzondere gave. Ze kan wensen in vervulling laten gaan, maar alleen die van goede mensen. Wanneer Engel wordt gekidnapt door types die daar misbruik van willen maken, lijkt ze haar gave kwijt te zijn. Het is in Nederland nog niet heel gebruikelijk dat een ongepubliceerd boek direct verfilmd wordt.

Bots (Oorlogsgeheimen) en Hoes zijn geen vreemden van elkaar. De regisseur werkte met de actrice aan de series Rozengeur & wodka lime en Celblok H. Ook producent Danielle Raaphorst van Incredible Film heeft al eens met Hoes samengewerkt: bij De ontsnapping. Hoes zal zelf als creative producer aan de film verbonden zijn, wat betekent dat ze mee denkt over zaken als cast en scenario. Een eerste versie is inmiddels geschreven door Ellen Barendregt, net afgestudeerd van de ScriptAcademy. Een distributeur is nog niet bekend gemaakt. 

foto: boekdebuut Isa Hoes en Vlinder Kamerling nu al goed voor filmdeal (Mark Uyl)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px