banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Online platform en app bieden legaal toegang tot films

14 mei 2015

Het Nederlands Film Fonds en VPRO Cinema zijn druk doende een online platform en app te ontwikkelen waarop een actueel aanbod van alle films in de bioscoop, op dvd, tv, video en VoD te vinden is. Legaal, dat spreekt. De basis van het platform, dat als werktitel Filmvinder heeft meegekregen, is het tegengaan van piraterij. Als de consument snel en efficiënt naar het gewenste actuele aanbod van films wordt geleid, kiest die niet voor de illegale weg, is de veronderstelling. Dat aanbod is heel gevarieerd en behelst internationale publieksfilms, Europese arthouse, Nederlandse documentaires, dramaseries en speelfilms.

Filmvinder zal gekoppeld worden aan de grootste Nederlandstalige filmdatabase en moet eind 2015 in werking treden. Het samenwerkingsverband bestaat behalve uit het Filmfonds en de VPRO uit EYE, Filmproducenten Nederland en het Nederlands Film Festival.

NFF-directrice Doreen Boonekamp zal tijdens het zojuist gestarte Filmfestival van Cannes gesprekken voeren met belangstellenden uit het buitenland, waaronder Creative Europe-Media dat al langer bezig is om oplossingen te vinden om de toegang tot films legaal mogelijk te maken.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie