banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Op valreep goud voor Mees Kees langs de lijn

30 december 2016

Op de drempel van 2017 toch nog een Gouden Film. Mees Kees langs de lijn is daarmee de vijftiende film dit jaar die meer dan honderdduizend bezoekers heeft getrokken.

Daarmee zet deze vernieuwde Mees Kees de traditie van de succesreeks voort. Want ook de voorgaande drie afleveringen wonnen elk goud. En ook platina, iets waar Mees Kees langs de lijn nog even op zal moeten wachten. Alle delen werden geschreven door Tijs van Marle.  

De nieuwe Mees Kees is de eerste met Leendert de Ridder in de titelrol. Hij zal ook samen met Sanne Wallis de Vries te zien zijn in de tv-serie Mees Kees die in oktober 2017 van start gaat. Mees Kees langs de lijn is nog te zien in 133 bioscopen.

De eindstand van de Gouden Film 2016 is dus 15 stuks, plus 3 Platina Films. In theorie zou Onze jongens de zestiende kunnen zijn, als er gedurende diens eerste drie roulatiedagen (plus voorpremières) genoeg aanloop is geweest. Vorig jaar werden er achttien Gouden Films uitgereikt en vijf Platina Films. Alle cijfers over bioscoopjaar 2016 zullen op 10 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de NVBF & FDN bekend worden gemaakt.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px