banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Oscars keurig verdeeld onder grote kanshebbers

05 maart 2018

De 90-ste Academy Awards was er op voorhand een om naar uit te kijken. De verkiezing van Donald Trump en de #oscartoowhite leken ineens niet een jaar, maar jaren geleden na alle commotie van de afgelopen maanden rond de val van filmproducent Harvey Weinstein. Nog wel vers in het geheugen: dat unicum van het voorlezen van de verkeerde winnaar (La La Land in plaats van Moonlight). En dus mochten Faye Dunaway en Warren Beatty dit jaar op herhaling om te bewijzen dat het vorig jaar niet aan hen lag. Bovendien waren de enveloppen dit keer duidelijker gemarkeerd. Toch checkte Guillermo Del Toro voor de zekerheid nog even of het echt allemaal klopte en kreeg daarmee de lachers op zijn hand. Zijn Shape of Water was de eerste sciencefictionfilm ooit die de Oscar voor beste film won.

Alle favorieten wonnen dus wel: Gary Oldman (beste acteur, Darkest Hour; Frances McDormand (beste actrice, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri); Allison Janney, (beste vrouwelijke bijrol, I, Tonya) en Sam Rockwell (beste mannelijke bijrol, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px