banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Paddington 2 is Best Reviewed Film ooit

21 januari 2018

Zegt website Rotten Tomatoes, die toch wel als gezaghebbend wordt beschouwd. De Britse beer verslaat daarmee klassieke titels als Citizen Kane en The Godfather. En gunt ook Lady Bird, recentelijk als best reviewed uitgeroepen, maar heel korte tijd de toppositie.

Een paar weken geleden maakte de website Rotten Tomatoes bekend dat Lady Bird, van actrice/regisseur Greta Gerwig, zoveel positieve kritieken op rij had ontvangen dat de film zich nu officieel de best reviewed film ever mocht noemen. Daarmee onttroonde het komische drama de animatiehit Toy Story 2.

Maar vrijdag werd bekend dat Lady Bird is ingehaald door Paddington 2. Een negatieve kritiek werd het veelgeprezen en voor Oscars getipte semi-autobiografische drama van Gerwig fataal; het tweede avontuur van de beer met de rode flaphoed heeft nu 164 positieve recensies op rij binnen en is daarmee tot op heden de best reviewed film ever – op Rotten Tomatoes.

Het succes van Paddington 2 heeft veel te maken met een geestige bijrol van Hugh Grant, die op charmante wijze een een nogal van zichzelf overtuigde musicalacteur speelt. De rol leverde hem een Bafta-nominatie in de categorie beste mannelijke bijrol op; de film kreeg ook een nominatie voor beste Britse film.

In Nederland bracht Independent Films Paddington 2 begin december in de bioscoop uit. De Nederlands gesproken versie staat momenteel op een zeventiende plek in de bioscoop top 30 en nadert de 200.000 bezoekers.

De eerste Paddingtonfilm, simpelweg Paddington geheten, kwam in 2014 uit. Het bruine beertje, beroemd uit de kinderboeken van Michael Bond, is het enige cgi-personage in de films, waar ook Hugh Bonneville en Sally Hawkins aan meewerken.

De bruto opbrengst van Paddington bedroeg wereldwijd met 260 miljoen dollar grofweg vijf keer de productiekosten.

Paddington 2 doet tot op heden ook goede zaken, maar is nog wel wat miljoenen verwijderd van het succes van zijn voorganger. 

Niet zo beleefd, maar wel beter gekleed dan het fameuze beertje: Hugh Grant in Paddington 2 / Independent Films

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)