banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Pathé en bunq lanceren nieuwe vorm van betalen

23 augustus 2016

Om het online kopen van een bioscoopkaartje nóg sneller te doen verlopen, is het bioscoopconcern een samenwerking aangegaan met bunq, de WhatsApp onder de banken. Met de smartphone kan de consument nu direct en dus sneller afrekenen op de website van Pathé.

En dat betekent dat je de betaalhandeling niet meer via een tussenstap als iDeal hoeft te plegen. Pathé en bunq willen het online betalen voor bioskoopkaartjes zo gemakkelijk mogelijk maken.

Pathé is enthousiast over het nieuwe systeem. Doron Kurz, commercieel directeur van Pathé: ‘We zien dat onze bezoekers steeds meer tickets kopen via online en mobiele kanalen in plaats van in de bioscoop. We willen dat proces zo gemakkelijk mogelijk maken. De mogelijkheid om direct mobiel met bunq te kunnen betalen draagt hieraan bij.’

Op de desktop zowel als op de smartphone wordt bij het betalingssysteem gebruikgemaakt van een bunq-app waarop je je aankoop bevestigt, waarna de kaartjes verschijnen. Floris Herculeijns van bunq: ‘Het voordeel voor gebruikers is dat zij nu in één keer kunnen betalen. Ze worden niet meer doorgestuurd naar iDeal, hoeven geen bank meer te selecteren en kunnen na de aankoop de kosten heel makkelijk delen in de bunq-app. Daarnaast kan Pathé bijlages meesturen en een gedetailleerde invulling van de transactie bieden.’

Voor bunq vormt de samenwerking met het bioscoopconcern een mijlpaal. De bank wil met dit soort innovaties de bankwereld vernieuwen. Pathé is het eerste bedrijf dat het systeem gaat gebruiken, maar bunq wil het in de toekomst ook geschikt maken voor andere klanten.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px