banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Pathé Thuis wil consument een handje helpen met Willem

16 juni 2016

Pathé Thuis lanceert vandaag Willem, een nieuwe app die nieuwe en aankomende bioscoopfilms én home entertainment vindbaar maakt. Daarmee maakt de vod-dienst voor meer films reclame dan alleen het eigen aanbod om zo de consument optimaal te informeren.

Willem komt naast de al bestaande app van Pathé Thuis. De vod-dienst wil namelijk niet alleen het aanbod aan films in de eigen dienst gemakkelijk vindbaar maken, maar ook die bij andere zogeheten tvod-aanbieders en het bioscoopaanbod. De reden voor die aanpak is volgens Judith Hordijk marketingmanager van Pathé Thuis dat zij vaak vragen krijgen over nieuwe bioscoopfilms en video on demand (vod). Met Willem wil men tegemoetkomen aan de wens van de filmliefhebbers.

Maar ook piraterij is een argument voor de komst van de nieuwe app. De entertainmentindustrie worstelt nog altijd met de daling van de dvd-markt. Die wordt niet gecompenseerd door een verwachte en gewenste groei van de digitale markt. Dus moeten aanbieders meer doen om consumenten naar het passende aanbod te leiden, zo lijkt ook Pathé Thuis te oordelen.

Dat is ook de reden voor Filmfinder, de andere zoekfunctie voor films (en series) die momenteel in ontwikkeling is. Die app, die de consument ook wil leiden naar het legale aanbod, wordt - zoals eerder gemeld - ontwikkeld onder supervisie van de piraterijwerkgroep van NVPI.

Met de nieuwe app Willem wordt het mogelijk om aankomende films op een 'wil 'm zien'-lijstje te zetten en aanbevelingen te delen met vrienden. Vooral het sociale onderdeel van de app is erg belangrijk, bevestigt Judith Hordijk.

Wat betreft het aanbod in bioscopen en filmtheaters biedt Willem basisinformatie zoals een trailer aangevuld met recensies van de pers. Gebruikers worden automatisch op de hoogte gesteld als een film in de bioscoop of thuis beschikbaar is. Ze krijgen echter nog niet te horen waar en hoe laat de film draait. Ook is het niet mogelijk om kaartjes te kopen. 'We lanceren met een 1.0 versie van de app en zullen op basis van feedback van gebruikers verder ontwikkelen', aldus Hordijk.

Willem is nu te downloaden uit de iTunes Store. De Android-versie van de app volgt zo snel mogelijk.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Marr 04-07-2016 om 12:12 uur
Kwam de app per toeval tegen in de App Store, maar niet beschikbaar voor iPhone 4/iOS7 :')
En ik ben niet zo'n fan van transaction based... Subscription based, yay!
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px