banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Pathé verwijdert posters verongelukt model (update)

21 november 2017

De jonge vrouw die afgelopen weekend op de A73 bij Roermond om het leven kwam bij een ongeluk met een spookrijder was het nieuwe gezicht van een campagne van Pathé. Uit respect voor de nabestaanden heeft de keten besloten de posters uit alle bioscopen te verwijderen.

Dominique Lousberg studeerde International Lifestyle Studies aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Daarnaast was zij model en danseres. Ze acteerde ook. Dominique Lousberg was pas tweeëntwintig.

In een reactie aan Omroep Brabant liet Pathé weten: 'We zijn enorm geschrokken. Ze was heel trots op de foto’s. Uit respect voor de nabestaanden halen we direct alles weg.'

Update 21-11-17 18:00

De familie van Dominique Lousberg heeft inmiddels laten weten dat zij graag wil dat alle campagnematerialen   gewoon worden gebruikt. Dominque vond het zelf geweldig om aan de campagne te hebben meegewerkt, zo liet de familie weten. En zij zou de foto dan ook graag gewoon gebruikt en gepubliceerd zien. Pathé heeft als gevolg daarvan besloten het materiaal weer op te hangen en te tonen.

 

Dominique Lousberg in de Pathé-campagne

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px