banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Pop-up Virtual Reality Bioscoop in Amsterdam

12 oktober 2015

Op zaterdagavond 31 oktober organiseert &samhoud een tijdelijke Virtual Reality bioscoop. In de Virtual Cinema kunnen bezoekers met een GearVR bril de nieuwste films in een virtuele wereld ervaren. Initiatiefnemer &samhoud media, een reclamebureau en ontwikkelaar van VR belevingen, bouwt haar kantoor om tot een tijdelijke VR bioscoop van één dag. Zo’n 45 mensen kunnen plaats nemen in de chill stoelen of loveseats.

Jip Samhoud, eigenaar van &samhoud media: 'Virtual reality is in een stroomversnelling geraakt. In het bedrijfsleven wordt de technologie steeds vaker succesvol toegepast. Met dit initiatief willen we ook de consument laten kennismaken. Het gave van VR is dat je echt midden in de film staat.'

Er wordt een mix van verschillende films en ervaringen vertoond, met o.a. virtual reality-ervaringen van Jaunt. Deze duren ongeveer een half uur. Kaartjes zijn 10 euro, of 30 euro voor een loveseat voor twee personen. Voor en achteraf is er tijd voor een borreltje en dansen.

Het tot VR Cinema omgebouwde kantoor bevindt zich aan de Passeerdersgracht 19a in Amsterdam. Zie voor meer informatie het Facebook event.

Overigens, ook interessant voor VR liefhebbers: een combinatie met de gratis Dutch VR days die dezelfde week plaatsvinden in Vondel CS. 

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px