banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Popcorn schiet Adam Sandler in verkeerde keelgat

24 augustus 2015

Rechthebbenden van de Adam Sandler-film The Cobbler hebben in de VS een aantal gebruikers van Popcorn Time voor de rechter gedaagd. Ze zouden via de BitTorrent illegaal Sandlers komedie hebben gedownload.

Het is zeer ongebruikelijk dat particulieren worden aangeklaagd voor copyright-misbruik. Meestal worden de Torrentwebsites zelf, of hun providers, voor de rechter gedaagd. Maar Cobbler Nevada LLC, het bedrijf dat de rechten van de film beheert, probeert nu het probleem bij de kern aan te pakken: bij de consument. Ze hebben inmiddels meer dan 10.000 overtreders gelokaliseerd. Elf zijn daarvan officieel aangeklaagd.

foto: "Ik geef mijn schoenen toch ook niet gratis weg?" (Remain in Light)

Overigens heeft de eisende partij alleen de IP-adressen van de vermeende criminelen te pakken. Via dagvaarding van hun kabelmaatschappij, Comcast, wil Cobbler Nevada nu ook hun identiteit vaststellen. Overigens is het best sneu aangeklaagd te worden voor het illegaal bekijken van een film met een 5.8 score op IMDB, en een Metascore van 23/100. The Cobbler is met voorsprong Adam Sandlers slechtst bekeken komedie. Misschien is hij daarom wel zo boos.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN