banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Potter pakt uit in Utrecht

07 februari 2017

Potter-fans hadden al niet te klagen, maar februari 2017 wordt hún maand. Zaterdag gaat in Utrecht de Harry Potter-tentoonstelling open en om de Potter-beleving compleet te maken worden in CineMec alle Potter-films vertoond.

De scriptvorm was even wennen, maar veel fans zagen Harry Potter and the Cursed Child vorig jaar gewoon als een nieuw Potter-boek, en kom op: die Fantastic Beasts ging toch ook best een beetje over Harry. Zaterdag 11 februari is het Potter-feest compleet, want dan gaan de deuren van Harry Potter: The Exhibition open: 1.400 meter magie, pal naast CineMec in Utrecht.

Nog voor er in 2011 een einde kwam aan de Harry Potter-franchise was al besloten dat er iets moest gebeuren met de duizenden rekwisieten en kostuums uit de films. Een reizende tentoonstelling leek de meest voor de hand liggende keuze en in 2009 opende in Chicago Harry Potter: The Exhibition. Na succesvolle stops in New York, Tokio en Parijs is nu dus Nederland aan de beurt.

De tentoonstelling bevat onder andere populaire decors zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor-toren. Ook zijn er interactieve elementen, zo kunnen bezoekers in de Zwerkbal Zone een slurk gooien.  

Harry Potter: The Exhibition zal zaterdag 11 februari worden geopend door James en Oliver Phelps, beter bekend als Harry’s studiegenoten Fred en George Wemel. De 30-jarige tweeling kondigde dit heugelijke feit zelf aan in een filmpje.

In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling worden deze week in CineMec de eerste vier Potter-films vertoond (Harry Potter & the Philosopher’s Stone, the Chamber of Secrets, the Prisoner of Azkaban, the Goblet of Fire). Vanaf 11 februari worden alle acht Harry Potter-films dagelijks vertoond.

Harry Potter: The Exhibition – The Netherlands vindt van 11 februari  tot en met 30 juni 2017 plaats in Utrecht. Het Potter-paviljoen staat naast CineMec, Berlijnplein 100 in Utrecht.

Ook in Nederland worden veel mensen verwacht. Kaartverkoop aan de deur is mogelijk, maar gezien de verwachte drukte is het raadzaam kaarten van tevoren aan te schaffen. Dat kan via de websites van organisator Mojo en Ticketmaster. Voor een goede spreiding wordt er gewerkt met tijdslots van een halfuur.

Op de website van CineMec kunnen kaartjes worden gereserveerd voor alle acht Harry Potter-films.

 


De eerste van de acht: Harry, Ron en Hermelien in HP & the Philosopher’s Stone / Warner Bros.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180