banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Purple Rain terug in de bioscoop

27 april 2016

Naar aanleiding van het overlijden van Prince wordt diens romantische muziekfilm Purple Rain eenmalig vertoond bij Pathé. Zondag 1 mei kan het publiek in twaalf bioscopen terecht voor dit eerbetoon.

Het romantische drama van regisseur Albert Magnoli stamt uit 1984. Hoewel critici niet onverdeeld enthousiast waren over vooral het verhaal van de film, maakte de muziek volgens velen veel goed. Purple Rain was een flinke hit. De opbrengst in Amerika bedroeg ruim 68 miljoen dollar. Wereldwijd bracht de film 80 miljoen dollar op. Purple Rain won een Oscar voor Best Original Song Score. Een niet meer gehanteerde categorie, waarin Prince in 1984 de laatste winnaar was.

Prince overleed op 21 april op 57-jarige leeftijd in Minneapolis. Zijn doodsoorzaak is nog niet officieel bekendgemaakt. Het idee voor de film Purple Rain ontwikkelde hij tijdens zijn 1999 Tour. Het oorspronkelijke verhaal (toen nog Dreams geheten) was wat donkerder dan de uiteindelijke versie. De toenmalige vriendin van Prince, zangeres Vanity (van het door Prince opgerichte vrouwentrio Vanity 6), zou een belangrijke rol spelen. Toen het stel uit elkaar ging, kreeg zangeres Apollonia Kotero (van Vanity 6-opvolger Apollonia 6) de rol. Vanity, wier echte naam Denise Matthews was, overleed eerder dit jaar ook op 57-jarige leeftijd.

De twaalf deelnemende Pathé-bioscopen (onder andere die in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) zijn te vinden op www.pathe.nl. Daar kunnen ook tickets worden besteld, die tevens aan de kassa's van de deelnemende bioscopen worden verkocht.

 

Foto: Pathé

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN