banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Recordaantal Oscarnominaties voor La La Land

24 januari 2017

Vanmiddag zijn de nominaties voor de 89-ste Academy Awards bekend gemaakt en er was daarbij goed nieuws voor regisseurs Michael Dudok de Wit en Paul Verhoeven. De meeste Oscarnominaties ontving La La Land: 14 stuks.

De nadruk lag dit jaar meer op arthouse-titels, want naast La La Land ontvingen ook Manchester by the Sea en Moonlight veel nominaties. Onder de titels die genomineerd werden voor beste film geen grote verassingen: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hidden Figures, Moonlight, Hell or High Water, La La Land, Manchester by the Sea, Lion.

Isabelle Huppert ontving een nominatie in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol, waardoor Paul Verhoevens Elle toch nog even in beeld verschijnt. De Golden Globe-winnaar was opvallend genoeg gepasseerd voor de shortlist beste buitenlandse film.

Michael Dudok de Wit kan tevreden zijn: The Red Turtle ontving een nominatie voor beste animatiefilm. Hij geldt wel als een outsider naast titels als Moana en Zootopia. Ook de film die The Red Turtle versloeg bij de EFA, Ma vie de Courgette, ontving een nominatie. Dudok de Wit won in 2000 een Oscar voor zijn short Father & Daughter.

Voor de volledige lijst, klik hier.

 

AMPAS

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px