banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Regiedebuut Frank Lammers te zien tijdens eerste Filmnacht

19 april 2016

Om de Nederlandse arthouse-cinema dichter bij een jong publiek te brengen, lanceert het Nederlands Filmtheater Overleg op 29 april de Eerste Nederlandse Filmnacht. In vijf theaters ontmoet de cinema er andere culturele disciplines. Onder meer Frank Lammers’ regiedebuut Of ik gek ben krijgt een voorpremière.

Het gaat helemaal niet slecht met de arthouse-cinema in Nederland, maar feit blijft dat het vooral een ouder publiek is dat de kunstzinnige film bezoekt. Om daar wat tegengas bij te geven is het NFO samen met EYE en het Filmfonds een nieuw initiatief gestart: de Nederlandse Filmnacht. Het moet een avond worden met film als hoofdmaaltijd, maar kunst, muziek en discussie als bijgerechten. De Eerste Nederlandse Filmnacht wordt geprogrammeerd en geproduceerd voor en door jongvolwassenen.

In totaal vijf filmtheaters in vier verschillende steden doen aan de Nacht mee. In Filmhuis Den Haag wordt de nieuwe Mijke de Jong gedraaid, Stop Acting Now, in combinatie met de docu Hoe kun je nou zo leven van Freek Boon. Er is tevens een lezing, een tentoonstelling en een gratis drankje. Ook Ketelhuis en EYE draaien De Jong.

In Eindhoven (Natlab) en Nijmegen (LUX) staat het regiedebuut van Frank Lammers centraal: Of ik gek ben. Coproducent Mike Weerts speelt hierin een jonge kunstenaar die gedurende een opname in een tbs-kliniek hard geconfronteerd wordt met de mindere kantjes van zijn persoonlijkheid. Lammers, die ook het scenario schreef, kreeg een formidabel cast rond: Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Matteo van der Grijn, Cees Geel en Bianca Krijgsman zijn maar enkele van de grote namen verbonden aan de film.

foto: Mike Weerts, hoofdrolspeler, initiator en coproducent van Of ik gek ben (IJswater)

Vertoning tijdens de Nacht is een mooie opsteker voor Lammers en Weerts, die hun aanvankelijke distributeur (September Film) zagen vertrekken.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird