banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Regiedebuut Theo Maassen haalt bioscopen

24 november 2017

De Telefilm Billy gaat een bioscooprelease krijgen. Distributeur Gusto Entertainment zal het speelfilmdebuut van cabaretier Theo Maassen in januari in roulatie brengen. Tot die tijd toert Maassen met de film langs verschillende filmtheaters.

Billy is het verhaal over buikspreker Gerard en zijn pop Billy. Het duo trekt al tien jaar volle zalen, maar wat de mensen niet weten is dat het achter de schermen niet zo botert tussen Gerard en Billy. De pop runt het leven van zijn gastheer. Als beiden op hetzelfde moment verliefd worden op een vrouw, komt het tot de onvermijdelijke confrontatie.

‘De grappigste tragedie van het jaar’ noemt Maassen zelf zijn debuut, en hij is blij dat de Telefilm ook echt de bioscopen haalt. ‘Geen betere plek om een komedie als deze te bekijken. Ik denk dat ik er in geslaagd ben er een echt Theo Maassen-verhaal van te maken: grappig en tragisch tegelijk, bot en subtiel, grof en fijngevoelig. Een film over een beautiful loser die knokt voor wat hij waard is.’ Uitzending van de Telefilms is doorgaans in april. 

Maassen schreef het scenario samen met Sander van Opzeeland. Hij nam de film deze zomer op in Heerlen, met Pupkin als producent. Voor de hoofdrol vroeg hij de Vlaamse acteur Bruno Vanden Broecke (Safety First, Loft). Andere rollen zijn voor Christine de Boer, Ruben van der Meer en Ellen Parren. In de kerstvakantie neemt Theo Billy mee op tournee. Hij zal onder meer een Q&A verzorgen in Lumière, Maastricht (22.12), De Keizer, Deventer (29.12), Concordia, Enschedé (29.12) en De Lieve Vrouwe, Amersfoort (03.01). Tickets gaan maandag in de verkoop, snel reserveren lijkt niet onverstandig.

 Regisseur Maassen met zijn hoofdrolspelers, Billy tweede van rechts / Gusto Entertainment 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN