banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Shortcutz Career Award voor Pieter Kuijpers

13 januari 2017

De Shortcutz Amsterdam Career Award 2017 luidt de volledige titel en dit jaar gaat die naar regisseur Pieter Kuijpers, die onlangs besloot te stoppen met regisseren.

In drie jaar tijd hebben de Shortcutz Amsterdam Annual Awards zich ontwikkeld tot de belangrijkste competitie voor kortfilmtalent van Nederland. Op 23 januari 2017 worden ze voor de vierde keer uitgereikt tijdens een ceremonie in EYE.

De Shortcutz  Awards zijn vooral zijn gericht op het werk van up-and-coming Nederlands filmtalent (er worden prijzen in elf categorieën uitgereikt), maar ook het belang van de meer ervaren professional wordt niet uit het oog verloren.

Dit jaar viel de keuze voor de Career Award op Pieter Kuijpers (48), de gelauwerde regisseur van onder meer Van god los, De griezelbus, Doodslag, TBS en Hemel op aarde. Enkele maanden geleden ging het WOII-drama Riphagen in première, zijn (voorlopig) laatste film.
Onlangs besloot Kuijpers te stoppen met regisseren en zich meer te richten op het produceren van films en tv-series.

Kuijpers ontvangt de Shortcutz Career Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.
Voorafgaand aan de uitreiking zal een retrospectief worden getoond van Kuijpers’ werk.  
Het is de vierde keer dat de Shortcutz Career Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars waren George Sluizer, Jos Stelling en Rutger Hauer.
   
The Shortcutz Amsterdam Career Award wordt uitgereikt tijdens de Shortcutz Amsterdam Annual Awards op 23 januari in EYE , Amsterdam.
 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner CineJobs240x180px