banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Smartphone uit zaal gelaserd

22 maart 2016

Het gebruik van smartphones in de theater- of bioscoopzaal, kan zelden rekenen op sympathie van de medebezoekers. Hoe wijs je fervente mobielgebruikers op hun storende gedrag? In China hebben ze daar een methode voor die in zijn eenvoud zo effectief is, dat het is overgewaaid naar Europa, zo bericht de The Times uit het Verenigd Koninkrijk.

Bezoekers die het niet kunnen laten om tijdens de voorstelling of film hun Facebook of e-mail te checken, worden in China niet aangesproken maar krijgen een laserstraal op zich gericht. Medewerkers die achterin of aan de zijkanten van de zaal staan, beschijnen smartphonegebruikers met een laserlampje. Het Jermyn Street Theatre in Londen neemt deze lasermethode over. 'Als iemand naast je zit, of je ziet een telefoon vanuit je ooghoek, word je zó ontzettend boos dat je diegene wel iets kunt aandoen', aldus directeur Anthony Biggs in The Times. Het aanspreken van de boosdoeners vindt hij, net als veel theatermakers, storender werken dan het oplichten van een laserstraal.

Wellicht doet het zogenaamde ‘laser shaming’ in navolging van China ook zijn intrede in de Europese filmzalen. Maar over de vraag wat nu vervelender is, de oplichtende beeldschermpjes of de terechtwijzingen die daarop volgen door de laserstralen die dwars door de zaal oplichten, daar zijn de meningen tot nog toe over verdeeld.

Foto:LaserBeams - foto Gilles Sabrie -TheNewYorkTimesFoto:LaserBeams - foto Gilles Sabrie -TheNewYorkTimes

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px