banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Spectre voortvarend van start

29 oktober 2015

Spectre draait pas sinds woensdagnacht in de bioscopen, maar is nu al goed voor uitstekende cijfers. Zoals een recordaantal bioscoopzalen en een goed bezochte voorverkoop.

Gisteravond bezochten al ruim 25.000 mensen de speciale rode loper-voorpremières van Spectre, waarbij de live-stream vanaf de galapremière in Pathé Tuschinski te zien was. Het rode loper evenement (waarbij hoofdgast Léa Seydoux het glas mocht heffen met onder meer Emile Ratelband) was in 150 bioscoopzalen te volgen.

Bijna de helft van de bezoekers (een marktaandeel van 45%) die gisteren naar de bioscoop zijn geweest koos voor Spectre. In Engeland was Spectre in elk geval al goed voor een record. Op de openingsdag tekende Bond nr. 24 voor een opbrengst van 8,5 miljoen euro. En daarmee werd het record van Bond nr. 23 gebroken. In Nederland draait Spectre in 327 bioscopen, ook al een record. En een dag voor de feestelijke première waren er al zeventigduizend kaarten in de voorverkoop gegaan.

foto: Léa Seydoux tijdens de Amsterdamse première, geflankeerd door Gregg Wilson en Dave Bautista (Universal)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px