banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Spotlight meest genoemde Oscarkandidaat

04 januari 2016

Met de uitverkiezing van Beste Film bij de Amerikaanse National Circle of Critics versterkt Spotlight zijn positie onder de favorieten voor de belangrijkste Oscars.

Het drama van regisseur Tom McCarthy handelt over het onderzoek waarmee dagblad de Boston Globe het Amerikaanse schandaal rond pedofiele katholieke priesters in de openbaarheid bracht. De film met onder meer Mark Ruffalo en Michael Keaton wordt eind deze maand in Nederland uitgebracht.

Naast the National Circle of Critics kozen ook de filmcritici uit Los Angeles en Boston voor Spotlight als beste film. Belangrijkste concurrent van Spotlight is Carol van Todd Haynes, het lesbische drama dat momenteel volle zalen trekt in Nederlandse bioscopen. New Yorkse critici kozen Carol als beste.

Acteursnamen die bij deze Amerikaanse uitreikingen veel vallen zijn Charlotte Rampling (45 Years), Kristin Stewart (Clouds of Sils Maria), Michael B. Jordan (Creed) en Mark Rylance (Bridge of Spies). Ook Leonardo DiCaprio heeft al drie overwinningen op zak (Boston, Chicago en Dallas), maar The Revenant zelf is nog niet één keer uit de bus gekomen als winnaar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN