banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Star Wars grootste kanshebber op een MTV Movie Award

09 maart 2016

Het is dé plek voor sterren als Dwayne Johnson of Kevin Hart om een grote filmprijs in de wacht te slepen: The MTV Movie Awards. De nominaties zijn gisteren bekend gemaakt, en Star Wars: The Force Awakens leidt het veld van kanshebbers. Ook Deadpool, Trainwreck en Avengers: Age of Ultron werden vaak genoemd. Nieuw zijn dit jaar de categorieën True Story en Documentary.

The Force Awakens sleepte maar liefst elf nominaties in de wacht. Natuurlijk Movie of the Year maar ook Breakthrough Performance (John Boyega, Daisy Ridly), Villain (Adam Driver), Action Performance (Boyega) en Hero (Ridly). Het zou natuurlijk een mooie revanche zijn op de Academy Awards, waar het Star Wars-team met lege handen moest vertrekken.

In feite zijn de MTV Movie Awards de ultieme publieksprijzen omdat vakmatige prestaties niet echt worden beloond, maar wel de zaken die een groot publiek belangrijk vindt: wie was de lolligste of de engste, wie had de vetste actie en wie waren de beste zoeners. In die laatste categorie werden koppels als Amy Schumer & Bill Hader (Trainwreck), Dakota Johnson & Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) en Morena Baccarin en Ryan Reynolds (Deadpool) genomineerd.

En wie de MTV Movie Awards wil afdoen als flauwekul: er is tenminste één categorie waar ze de Academy behoorlijk de loef mee afsteken: Best Virtual Performance. Hier ondermeer aandacht voor het meesterlijke stemmenwerk van Amy Poehler (Inside Out), Andy Serkis (Star Wars) en Jack Black (Kung Fu Panda 3).  

De MTV Movie Awards worden 10 april uitgereikt. Klik hier voor een overzicht van alle veertien categorieën.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180