banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Star Wars, Rebel, Deadpool winnaars MTV Movie Awards

10 april 2016

Het publiek heeft gesproken: Star Wars was de beste film van 2015. Dat mag je althans afleiden uit de overwinningen van The Force Awakens bij de MTV Movie Awards gisteren in Los Angeles. Van de elf nominaties verzilverde het ruimte-epos er drie belangrijke. Beste film, beste doorbraakrol en beste schurk.

Doorbraakrol was natuurlijk voor Daisy Ridley, die als Rey zoveel frisheid in de film wist te brengen. Adam Driver hield als beste schurk onder meer Tom Hardy (The Revenant) en Ed Skrein (Deadpool) op afstand. De grote concurrent voor Star Wars, Deadpool, bleef niet met lege handen achter. Ster Ryan Reynolds won zowel beste komische vertolking als beste vechtscène, een prijs die hij moest delen met schurk Skrein.

Het was ook een mooie avond voor twee acteurs die tijdens het afgelopen prijzencircus wat onderbelicht waren gebleven: Rebel Wilson en Chris Pratt. Wilson scoorde in de categorie beste kus met haar Pitch Perfect 2-tegenspeler Adam DeVine. ‘Het is best bijzonder, want in het echte leven hebben we totaal geen seksuele chemie,’ grapte Wilson toen ze haar prijs kwam ophalen. Pitch Perfect 2 won ook beste ensemblecast.

Pratt werd verblijd met het popcornbeeldje voor beste actievertolking in Jurassic World. En MTV eerde terecht de virtuele rol van Amy Poehler in Inside Out. Academy: goed voorbeeld doet goed volgen.

Vanavond wordt de plechtigheid op MTV uitgezonden. Voor een volledig overzicht van de winnaars, kijk hier.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird