banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Steve McQueen te gast bij Cinemagic

18 april 2016

Videotheek Cinemagic in Amsterdam heeft vrijdag 22 april een bijzondere gast in huis: kunstenaar, regisseur en Oscar-winnaar Steve McQueen, die niet vaak in het openbaar optreedt. Hij wordt geïnterviewd, maar het publiek kan ook vragen stellen.

De eigenaar van de videotheek, Quinten Bos, organiseert sinds een jaar het programma Filmgasten. In zijn videotheek spreekt hij een gast die bij een film betrokken is geweest. Aansluitend vindt een filmvertoning plaats. Eerder dit jaar had hij actrice Monic Hendrickx en acteur Raymond Thiry op bezoek; aanstaande vrijdag komt Steve McQueen langs. De regisseur van Hunger en Shame werd wereldberoemd met het drama 12 Years a Slave, dat in 2014 drie Oscars won, waaronder die voor beste film.

Volgens McQueen heeft Bos ‘the best store in town’, wellicht een reden dat hij inging op een uitnodiging om langs te komen. Bos:  ‘Het is uniek dat McQueen dit doet, hij krijgt jaarlijks honderden uitnodigingen, maar slaat bijna alles af.’ Bos zal de regisseur interviewen, maar het publiek mag ook vragen stellen. Aansluitend zal Hunger (2008) worden vertoond. De film gaat over de protesten van IRA-gevangenen in de Maze-gevangenis begin jaren tachtig. Halverwege focust het drama op de hongerstaking van IRA-leider Bobby Sands, gespeeld door Michael Fassbender.

Filmgasten vindt vrijdag 22 april om 19:30 uur plaats in Cinemagic, Ferdinand Bolstraat 147 in Amsterdam. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.  Deze zullen worden verloot onder degenen die de Facebookpagina van de videotheek liken. 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px