banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Succes Down to Earth duurt voort

17 oktober 2017

Bijna een jaar geleden ging Down to Earth in première. De documentaire waarin Rolf Winters met zijn gezin de wereld rondtrok en bij verschillende stammen leefde sprak een divers publiek aan. Inmiddels staat de teller op bijna 150.000 bezoekers. Dat wordt gevierd met voorstellingen in het land en een speciale voorstelling vanavond in Het Ketelhuis in Amsterdam.

In drie kopieën ging 'ie vorig jaar oktober uit: de docu Down to Earth. Uitgebracht in eigen beheer, geen reclame, nauwelijks recensies. Maar de trailer raakte duidelijk een snaar bij een divers publiek, dat niet alleen op zoek is naar zingeving maar ook naar verre horizonten en exotische verhalen. Gestaag groeide de documentaire geheel op eigen kracht uit tot een waar fenomeen.

Inmiddels heeft Down to Earth met vertoningen in meer dan 100 filmtheaters bijna 150.000 bioscoopbezoekers getrokken. En het eind is nog niet in zicht. Om een indruk te geven van de populariteit: de met een Oscar bekroonde klimaatdocu van Al Gore, An Incovenient Truth, uit 2007 trok in Nederland 153.000 bezoekers.

Afgelopen week werd Down to Earth in het kader van de Nationale Onderwijsweek door jury en  verkozen tot Beste Onderwijsfilm van 2017.

Down to Earth is momenteel nog te zien in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht Amersfoort, Apeldoorn, Dalfsen, Gronigen, Hardenberg, Hilversum, Leusden, Oldenzaal, Den Bosch en Hellevoetsluis.

Filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam draait Down to Earth al vanaf de premièredag. Om dat te vieren is er vanavond een speciale voorstelling in aanwezigheid van regisseur Rolf Winters. Kaarten kunnen op de website van Het Ketelhuis worden gekocht. Voor overige informatie klik hier.

 

Winters' gezin / www.downtoearth.com

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180