banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Succes Nederlandse documentaires

23 januari 2017

Enkele Nederlandse documentaires trekken momenteel publiek alsof het speelfilms zijn. Van Down to Earth was dit wel bekend, maar inmiddels haalt De kinderen van juf Kiet ook substantiële aantallen.

Sinds De kinderen van juf Kiet 24 november in première ging, heeft de film al 50.000 bezoekers getrokken. Dat zijn cijfers die we niet vaak bij documentaires zien. De standaard voor succes is daar 10.000: een Kristallen Film. Maar Juf Kiet werd direct al omarmd toen de film van Petra en Peter Lataster op het afgelopen IDFA zijn wereldpremière beleefde.

Unaniem lovende kritieken, veel persaandacht en zeer goede mond-tot-mond reclame deden de rest. In de documentaire volgt het echtpaar de lessen van Juf Kiet aan haar vaak getraumatiseerde kinderen uit landen in een oorlogssituatie. Ook internationaal is er veel waardering voor De kinderen van juf Kiet.

Ondertussen gaat het onwaarschijnlijke succesverhaal Down to Earth ook gewoon door. Daar staat de teller inmiddels op 75.000 en komt zowaar een Gouden Film in zicht. Helaas worden die alleen uitgereikt aan speelfilms.  

 Verdiend succes: Juf Kiet doet het goed / Amstelfilm

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180