banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

The Sound of Music extra opgefrist

12 februari 2016

Vijftig jaar geleden was ‘ie voor het eerst in Nederland te zien: The Sound of Music. En aan populariteit heeft het muzikale feelgood-drama sindsdien niets ingeboet. Zelfs de meezing-versie is in Nederland steevast uitverkocht.

De met vijf Oscars bekroonde musical rond baron Von Trapp, zijn zeven kinderen en de gouvernante Maria (Julie Andrews) bleef tot diep in de jaren zeventig een van de meest populaire Hollywoodtitels en bereikte een ware cultstatus.

De soundtrack was afkomstig van het befaamde duo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II, tevens de geestelijk vaders van de theatermusical. De klassieker werd in 2001 al op het oorspronkelijke 70mm-formaat gerestaureerd, maar kreeg ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag in 2015 een ‘digitale her-restauratie’.

Shawn Belston van 20th Century Fox, die verantwoordelijk was voor die recente restauratie, komt naar EYE om de voorstelling in te leiden. De vicepresident en uitvoerend directeur van de afdeling Film Preservation van 20th Century Fox vertelt voorafgaand aan de filmvertoning over de achtergrond van het project. 

De geheel vernieuwde en opgefriste The Sound of Music wordt, inleiding incluis, op 13 februari om drie uur vertoond in EYE. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar op www.eyefilm.nl

Sound of Music EYEThe Sound of Music

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie