Gek van Oranje
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Tiende Bio Gala groot succes

14 november 2017

De tiende editie van het fundraising event voor Bio Vakantieoord vond afgelopen vrijdag 10 november plaats. En er werd een recordbedrag van 1,24 miljoen euro opgehaald.

Geld ophalen voor het goede doel. En gasten ondertussen een gezellige avond geven. Dat is wat men elke twee jaar voor ogen heeft met het Bio Gala. Men slaagde daar deze keer weer in, laat Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord aan HFN weten.

‘De 560 gasten zorgden er samen voor dat er een recordbedrag van 1,24 miljoen euro is opgehaald met onder andere een spectaculaire veiling’, aldus Wientjes.

Veel interesse van bieders was er voor een tiendaagse reis met de Bystander, een luxe jacht van 65 meter. Daar werd uiteindelijk door twee ondernemers een gezamenlijk - winnend - bod op uitgebracht.

De feestelijke avond werd gepresenteerd door Freek de Jonge.

Het lijkt een luxe, zoveel geld ophalen voor Bio Vakantieoord. ‘Maar het geld is hard nodig’, vertelt Wientjes van Bio Vakantieoord, het park waar gezinnen met een kind met een beperking zonder zorgen op vakantie kunnen.

‘Onze vakantiegasten betalen slechts 35% van de kosten van het huren van een bungalow, inclusief alle voorzieningen op het park zoals het zwembad, de manege en de bioscoop. Die andere 65% financieren wij op andere manieren. Het Bio Gala is er daar een van. We zijn heel erg blij dat het ons mogelijk wordt gemaakt door een hele grote groep enthousiaste mensen.’

Een ander mooi effect van de avond is dat er met de losse verkoop van loten ook nog eens geld is opgehaald. Wientjes: ‘Dat bedrag gaan we gebruiken voor de renovatie van het speciale zwembad op het terrein van Bio Vakantieoord.’

Bio Vakantieoord heeft nauwe banden met het Nederlandse film- en bioscoopbedrijf. Het waren bioscoopexploitanten die het goede doel 90 jaar geleden oprichtten.


lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner-HLIV-240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
vacature
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
BannerIjslandBende_2