banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Toch samen naar de film met Oculus

10 augustus 2015

De bioscoop-app van Oculus, het bedrijf van de virtuele bioscoop, gaat een gezamenlijke optie krijgen. Hiermee wordt het mogelijk de virtuele bioscoopbeleving met anderen te delen.

Daarmee heeft de firma een belangrijk bezwaar tegen haar Oculus Rift-brillen weggenomen. Met de Rift kunnen consumenten straks thuis via hun pc de ervaring van een 3D-bioscoopfilm beleven. Maar dat maakt een virtueel filmpje pikken wel een eenzame gebeurtenis. De app die bij het programma hoort, Oculus Cinema genaamd, zal volgens Oculus-topman Palmer Lucky ook uitgerust zijn met sociale functies voor online multiplayer. Dat verklaarde Lucky tegen gameswebsite RoadtoVR. Oculus Rift-dragers zien dan niet alleen een virtuele bioscoop, ze zien ook de avatars van hun vrienden die op dat moment naar de film kijken. Ze wordt het virtueel bioscoopbezoek toch een gedeelde ervaring.

foto: de Rift: in eerste plaats een gaming device (Oculus)

De consumentenversie van Oculus Rift, inclusief bijbehorende software, wordt volgend jaar juni op de markt verwacht. Overigens beschouwt de firma de bril primair als een gaming-toepassing. Oculus heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Microsoft, waardoor bij de Rift een controller voor de Xbox One zal worden geleverd.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)