banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Tweede Nederlandse Filmnacht

19 mei 2017

De eerste editie van de Nederlandse Filmnacht was vorig jaar zo succesvol dat er een tweede komt. Op vrijdag 26 mei organiseren elf filmtheaters een voorpremière van het drama Broers. Ieder theater geeft verder zo zijn eigen invulling aan de nacht.

De Nederlandse Filmnacht heeft als doel de Nederlandse arthousefilm bij een jonger publiek (18-35 jaar) populairder te  maken. Dit jaar is gekozen voor een voorpremière van het drama Broers van regisseur Bram Schouw. Het drama gaat over de twee broers, Alexander (Niels Gomperts) en Lukas (Jonas Smulders). Als de charismatische Alexander naar Frankrijk vertrekt gaat Lukas gewoontegetrouw met hem mee. Maar tijdens de roadtrip die volgt komt hij erachter dat hij zijn eigen weg moet kiezen.

Alle elf deelnemende filmtheaters aan de Filmnacht hebben een ding gemeen: de voorvertoning van Broers; de randprogrammering is geheel naar eigen inzicht ingevuld en biedt muziek, kunst, theater en debat.

Zo kan in Rialto (Amsterdam) het publiek vragen stellen aan Broers-acteur Jonas Smulders en in LUX (Nijmegen) aan de andere Broer, Niels Gomperts; in de Filmschuur (Haarlem) blijft regisseur Bram Schouw nog even napraten; Concordia (Enschede) heeft Broers-producent Frank Hoeve op bezoek; Filmhuis Lumen (Delft) biedt artsy muziek- en cabaretoptredens, en Slieker (Leeuwarden) organiseert zelfs een avond met jonge lokale filmmakers, muzikanten en poëten, die hun krachten bundelen om zélf een korte film te maken.

Deelnemende theaters: Kriterion en Rialto (Amsterdam), Filmhuis Lumen (Delft), Filmhuis Den Haag (Den Haag), Natlab (Eindhoven), Concordia (Enschede), Filmschuur (Haarlem), Slieker (Leeuwarden), LUX (Nijmegen), LantarenVenster (Rotterdam), ’t Hoogt (Utrecht).

De Nederlandse Filmnacht is een initiatief van het Nederlands Filmtheater Overleg, EYE en het Filmfonds.

Broers wordt op 1 juni 2017 uitgebracht door September Film.

Voor het volledige programma van alle deelnemende theaters klik hier.

 

Jonas Smulders en Niels Gomperts in Broers / September Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie