banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Universal beleeft beste jaar uit haar geschiedenis

30 juni 2015

De excellente cijfers van Jurassic World hebben er mede voor gezorgd dat Universal Pictures wereldwijd het beste jaar uit haar geschiedenis beleeft. Ook UPI in Nederland stevent af op een recordopbrengst.
 
Vorige week brak Universal haar vorige record, de 3.691 miljard dollar (3.32 miljard euro) van topjaar 2013. De teller nadert nu de vier miljard, een verbluffend bedrag als je bedenkt dat de studio nog zes maanden te gaan heeft in 2015. Maar het zat dan ook wel mee dit jaar, dankzij hits als Fifty Shades of Grey, Fast & Furious 7, Pitch Perfect 2 en natuurlijk Jurassic World.  Met de aanstaande release van Minions, en veelbelovende titels als Everest, Steve Jobs, Crimson Peak en Straight Outta Compton voor het naseizoen, blijven de champagnekurken nog wel even knallen in Universal City, Californië.

Fifty Shades Of Grey UniversalFifty Shades of Grey

Ook Universal Pictures International, in Nederland verantwoordelijk voor de uitbreng van naast Universal ook Paramount Pictures en Sony, deelt in de feestvreugde. Managing director Karel de Vries: ‘Tot dit weekend, en daar zitten de voorpremières van Minions bij, is er voor 32 miljoen euro aan box office gescoord. Dat zijn 3.7 miljoen verkochte kaartjes. De totale opbrengst van ons beste jaar, 2013, was 50 miljoen euro. Met nog zes maanden te gaan moet dit het beste jaar ooit  worden voor Universal in Nederland.’ UPI heeft hoge verwachtingen voor Minions, Terminator: Genisys, Ted 2, Mission: Impossible - Rogue Nation en natuurlijk de onvermijdelijke eindejaarsklapper Spectre: de nieuwe James Bond. Dat record zal inderdaad wel sneuvelen. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird