banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Veertig Gouden Kalf-kanshebbers te zien in Ketelhuis

21 juni 2017

Ter gelegenheid van de Gouden Kalf-competitie van dit jaar vertoont filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam veertig speelfilms en documentaires die kans maken op een nominatie. Opvallende extra: na de vertoningen komen gasten uit verschillende filmdisciplines vertellen over hun bijdragen aan de vertoonde productie.

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni kan het publiek samen met de leden van de Dutch Academy for Film, de Nederlandse filmprofessionals die bepalen wie de Gouden Kalveren winnen, de kanshebbers op het witte doek bekijken.

Op het programma staan veertig speelfilms en documentaires die sinds juli 2016 zijn uitgebracht in de bioscoop en die nu niet meer op een groot scherm te zien zijn. Om het inhoudelijke debat over film te stimuleren, vinden na de vertoningen gesprekken plaats met makers uit verschillende disciplines.

De aandacht gaat meestal uit naar regisseurs en acteurs, en die zijn er dan ook. Zo praat Rifka Lodeizen op 23 juni over haar rol in Verdwijnen en komen regisseurs Martijn Maria Smits en Guido Hendrickx op 24 en 25 juni respectievelijk Waldstille en Stranger in Paradise toelichten. Maar het is zeker net zo interessant om Floris Vos op 23 juni te horen praten over zijn production design voor Brimstone en Dave Schram op 24 juni over hoe hij als producent betrokken was bij de laatste actiethriller van Dick Maas, Prooi.

Begin september worden de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt. De 36-ste editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 20 tot en met 29 september in Utrecht. De Gouden Kalveren worden op vrijdagavond 29 september aan de winnaars uitgereikt tijdens het L'OR Gouden Kalveren Gala.

Het Gouden Kalf-weekend in Het Ketelhuis wordt georganiseerd door de Dutch Academy for Film (DAFF), Het Ketelhuis en het Nederlands Film Festival (NFF).

Voor het complete programma, gasten en tijden klik hier.

 

Veertig Kalf-kanshebbers in Het Ketelhuis / Foto’s : NFF en Het Ketelhuis

 

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie