banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Veiling moet financiering Buddy Film Project rondmaken

03 september 2017

Vorig najaar werd het idee voor The Buddy Film Project geïnitieerd: een project waarin gevluchte filmprofessionals aan Nederlandse collega’s worden gekoppeld met als doel samen een film te maken. Voor de financiering werd een crowdfundcampagne gestart. Een veiling van spullen van BN’ers moet het geheel financieel afronden.

Het The Buddy Fim Project-project van regisseur Dennis Overeem genereerde veel aandacht in november 2016. Filmmakers uit landen als Syrië en Iran een relevant netwerk bieden zodat zij hun beroep kunnen blijven uitoefenen, was de insteek van het project.

Na een succesvolle crowdfundingcampagne en een bijdrage van het Filmfonds heeft het team van TBFP ruim 75 filmmakers, acteurs en actrices uit tien verschillende landen weten te vinden die de film Welkom gaan maken. Ook Nederlandse acteurs zullen rollen spelen. Zo hebben onder anderen Tygo Gernandt, Susan Visser en Kim-Lian van der Meij hun medewerking toegezegd.

Om de financiering rond te krijgen is de Buddy Bazaar in het leven geroepen: een online veiling van spullen van BN’ers. Denk aan de cast & crew-tas van Game of Thrones (seizoen 7) van Carice van Houten (bieden vanaf 200 euro); een wit Asos-jurkje van Hadewych Minis, gedragen tijdens een Cannes-editie (bieden vanaf 50 euro) en een Dokter Tinus-keukenschort van Jennifer Hoffman (bieden vanaf 7 euro). De hoekbank van Katja Schuurman is reeds verkocht (150 euro).

De veiling loopt nog 27 dagen en in de komende weken zullen nog meer items worden aangeboden. Bieden kan door hier te klikken.

De beoogde première van Welkom is najaar 2018.

 

The real thing! GoT cast & crew-tas van Carice van Houten / sale4charity.nl/buddybazaar

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie