banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Ventoux klimt naar Goud

18 augustus 2015

Het heeft even geduurd, maar nu mag ook Ventoux zich een Gouden Film noemen. De 100.000ste bezoeker van de boekverfilming werd afgelopen weekend verwelkomd.

Ter ere van deze mijlpaal ontvingen acteur Leopold Witte en producent Hans de Wolf vandaag in het Amsterdamse Ketelhuis de speciale onderscheiding. Regisseur Nicole van Kilsdonk noemt de prijs ‘een cadeautje voor de geweldige cast en fijne crew. Ik liep al acht jaar met het idee voor de film in mijn hoofd en dan is het heel mooi dat zoveel verschillende soorten mensen de film zijn gaan zien.’

Mooi nieuws ook voor distributeur September Film en productiemaatschappij KeyFilm, die hun nieuwe samenwerkingsverband The Idol in wereldpremière zien gaan op het Filmfestival van Toronto.

foto: Leopold Witte en Hans de Wolf mogen gaan uitmaken wie de onderscheiding mee naar huis neemt (September Film)

Ventoux ging op 14 mei in première, en is nog in enkele bioscopen te zien. Op 10 september komt de dvd-, blu-ray en VOD-versie uit.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird