banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Vierde Production Incentive van 2017 keert 4,5 miljoen uit

21 december 2017

Met bijdragen voor filmprojecten uit Denemarken, Frankrijk, de VS en natuurlijk Nederland is de vierde ronde van de Netherlands Production Incentive 2017 bekendgemaakt.

Met een totaalbedrag van 4,5 miljoen euro zijn in het kader van de Netherlands Film Production Incentive 2017 achttien filmproducties gehonoreerd. Twee van de uitschieters qua bijdrage betreffen buitenlandse producties over Nederlandse onderwerpen. Het is The Art Forger van regisseur Dan Friedman over kunstververvalser Han van Meegeren die ook centraal stond in Een echte Vermeer. The Art Forger ontvangt 867.000 euro. NL Film is hier de coproducent.

De andere internationale productie met een Nederlands signatuur is The Goldfinch van regisseur John Crowley (Brooklyn). Het is de bewerking van Donna Tartts Het Puttertje waarin het schilderij van Carel Fabritius nadrukkelijk figureert. Ansel Elgort (Baby Driver) is aangezocht als hoofdrolspeler. Hier is de bijdrage 566.000 euro, Kaap Holland produceert naast Amazon en Warner Bros. Voor beide films zal uitgebreid in Nederland gedraaid worden, met medewerking van Nederlandse crewleden.

Volledig Nederlandse speelfilmproducties die flink geld krijgen zijn Hartje Parijs van Jon Karthaus (2C Films, 315.000 euro), Superjuffie van Martijn Smits (PV Pictures, 322.000 euro) en Marionette van Elbert van Strien (BosBros, 746.000). Deze laatste productie ontving al eerder realiseringsbijdragen in het kader van Dutch Crossover en Creative Europe. Het betreft hier een psychologische thriller over een 10-jarige jongen die denkt dat hij de wereld geschapen heeft.

De stimuleringsmaatregel biedt een financiële bijdrage in de vorm van een zogeheten cash rebate over de kwalificerende productiekosten die aantoonbaar in Nederland worden besteed. Negen van de projecten kwalificeerden voor een 35% cash rebate op basis van de beoogde bestedingen aan digitale productiekosten in Nederland. 

Duistere wanen: Marionette van Elbert van Strien / BosBros

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px