banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Virtual Reality playground in Amsterdam

13 oktober 2015

Meevliegen op Harry Potter's bezemsteel, springen vanaf een hoge bergtop of meedenderen in een heftige achtbaan. De allerlaatste trends uit de wereld van Virtual Reality zelf ervaren, dat kan eind oktober op de Dutch VR Days. Vier dagen lang presenteren Virtual Reality ontwikkelaars uit de hele wereld in Amsterdam de nieuwste hardware, games en films. Verder zijn er debatten met internationale sprekers, demonstraties en workshops. 

Het festival start met een conferentie over de impact van VR op verschillende industrieën. Op dag twee zijn er co-creation masterclasses om ideeën te genereren op het vlak van documentaires, film, gamifcation, serious gaming, muziek, live entertainment en advertising. De derde dag wordt Vondel CS volledig omgebouwd tot virtuele speelplaats. Het festival sluit af met fun: live muziek, 360 graden video en een VR moordmysterie spel.   

De Dutch VR Days zijn van 29 oktober tot en met 1 november in Vondel CS (Vondelpark 3, Amsterdam). Meer informatie: www.dutchvrdays.nl

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180