banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Volle bioscopen door lerarenstaking

06 oktober 2017

Het antwoord op de vraag wat te doen met de kinderen op een de dag dat er gestaakt werd door leerkrachten uit het basisonderwijs kende een duidelijk antwoord: naar de bioscoop!

Nederlandse bioscopen hebben duidelijk geprofiteerd van de landelijke staking van basisschoolleerkrachten: in heel veel bioscopen zat het voor het middaguur al bomvol, en dan vooral bij de kinderfilms.

De bioscopen waren daar ook op ingesteld; zo opende Vue de bioscoopdeuren al om half tien ’s ochtends. Bij Pathé, die in veel theaters titels voor volwassenen voor kinderfilms verruilde, werden tijdens de ochtend en vroege matinee aantallen kaartjes verkochten die doorgaans zijn voorbehouden aan een woensdagmiddag in de kerstvakantie. En ook Kinepolis merkte het resultaat van de staking: 'Het was een gekkenhuis, veel matinees waren volledig uitverkocht', aldus de marketingmanager.

De top tien van best bezochte films op donderdag bestond geheel uit kinderfilms, waarbij Dikkertje Dap, Dummie de mummie 3 (die beide op woensdag in première gingen) en De LEGO Ninjago Film tot de favorieten behoorden.

Vrijwel alle basisscholen in het land waren dicht. De leerkrachten voerden actie voor meer loon en minder werkdruk.

 

Liam de Vries en giraf in Dikkertje Dap / Independent Films / Victor Arnolds

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px