banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Vue introduceert large format

13 december 2016

Large format PassengersLarge format van Passengers bij Vue.

Vue Cinemas heeft de papieren posters en de kartonnen standees sinds kort uit de bioscoopfoyers verbannen. De bioscooponderneming voert daarmee een soort paperless filmpromotiebeleid door. De nieuwe large formats maken hier onderdeel van uit.

Omdat standees veel ruimte innemen, veel tijd kosten om in elkaar te zetten en men minder prikkels wil creëren met een minder grote verscheidenheid aan promotiematerialen, heeft Vue Cinemas besloten afscheid te nemen van het herkenbare POS-materiaal.

Ook milieubelasting speelde daar volgens Vue in mee. Er wordt veel materiaal gedrukt dat lang niet allemaal wordt opgehangen of neergezet. 

Daarvoor in de plaats heeft men, naar Engels voorbeeld, de zogeheten large formats geïntroduceerd. Deze liggende bannieren van circa 2,5 bij 1,7 meter worden op vaste plekken in de theaters opgehangen in lijsten met led-verlichting. Ze moeten voor meer uniformiteit en gemak zorgen.

De large formats worden gemaakt in opdracht van Vue Cinemas, maar in samenwerking met de filmdistributeurs. De distributeurs kunnen voor een bepaalde periode een campagne inkopen.

'Het is geen nieuwe manier om geld aan te verdienen', vertelt Vue-directeur Ron Sterk desgevraagd. 'De distributeurs moesten eerder zelf ook kosten maken voor de standees en posters. Dat geld zijn ze nu kwijt aan de large formats.'

Alleen als de standees heel bijzonder zijn kunnen ze alsnog een plek bij Vue krijgen. Sterk: 'Als mensen er bijvoorbeeld op kunnen zitten, zoals bij de troon van The Hunger Games, en hun foto's op Facebook zetten, dan willen we wel een uitzondering maken.'

Vue heeft ook de papieren posters in de ban gedaan. Er hangen inmiddels 256 tv-schermen bij Vue die centraal, vanuit Amsterdam, kunnen worden aangestuurd.

De introductie van het nieuwe beleid is onderdeel van de ombouw van alle theaters naar de Vue-huisstijl.

Vue is niet de enige partij die een ander gebruik van filmpromotiemateriaal in de lobby nastreeft. In de nieuwe editie van Holland Film Nieuws, die deze week verschijnt, staat een artikel over Barco's Lobby Experience. Hiermee wil de technologiefabrikant een wezenlijk bijdrage leveren aan de digitalisering van de bioscooplobby.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px