banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Vue steeds actiever in eSports

22 maart 2016

De bioscopen van het Vue-concern gaan live gametoernooien streamen. Daarvoor is een overeenkomst gesloten met DreamHack, ’s werelds grootste gamefestival. Via DreamHack zal Vue toernooien van onder meer League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive en StarCraft 2 in de theaters kunnen brengen.

Dat gaat vaak om langlopende evenementen: een enkel gametoernooi kan zo tien uur duren. De ticketprijzen liggen dan ook hoger dan een normaal bioscoopkaartje: 17,50. Directeur Ron Sterk is blij met de exclusieve rechten. ‘eSports is een snelgroeiende kijksport. Streams van populaire games op YouTube worden miljarden keren bekeken. Door de samenwerking met DreamHack kunnen we de grootste eSport-events nu live op het grote doek streamen.’

Vue heeft de van YouTube bekende Nederlandse gamer Yarasky bereid gevonden de presentatie op zich te nemen. Ondertussen is Vue ook de exclusieve locatiepartner voor de nationale eSports-competitie Dutch College League. Hiervoor werd 8 maart jongstleden in Vue Hilversum nog de grote Dolby Cinema-zaal omgebouwd tot een Battle Arena voor de eerste League of Legends-competitie voor studenten.

Het Zweedse DreamHack organiseert al sinds 1994 elk halfjaar een populair gamefestival met demo- en computerspelwedstrijden die op grote schermen worden getoond. Een van de zalen heeft een oppervlakte van 10.000m2 en biedt plaats aan 13.000 bezoekers. Het eerstvolgende Counter Strike: Global Offensive toernooi is op 17 april in Malmö, waar zestien internationale teams zullen strijden om 250.000 dollar aan prijzengeld, en de eer zich DreamHack Masters Champion te kunnen noemen. Te zien bij Vue. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN