banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Watson heet nu Earcatch

29 januari 2016

De app voor audiodescriptie heeft z'n definitieve naam: Earcatch. De app zorgt ervoor dat blinde en slechtziende mensen een bioscoopfilm of tv-programma optimaal kunnen volgen met behulp van audiodescriptie.

Via een koptelefoon hoort men een stem die precies beschrijft wat er tussen de dialogen door op het scherm gebeurt. Momenteel wordt er al een flink aantal films en worden er ook tv-programma's voorzien van audiodescriptie. Publieke werken, Mannenharten 2, Brasserie Valentijn en Knielen op een bed violen zijn de meest recente.

Dat de app ontzettend populair aan het worden is bleek wel uit het feit dat men een plek verwierf bij de Volkskrant top 10 'beste nieuwe apps van 2015.'

 watson earcatch app

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN