banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Weer schikking BREIN en 2-Lions

09 mei 2016

Vorige week heeft Stichting BREIN wederom een schikking getroffen met een uploader van de torrentreleasegroep 2Lions-Team. Deze persoon, ook moderator op de betreffende site, heeft 7.500 euro aan BREIN moeten betalen.

Drie weken geleden moesten andere uploaders van de groep er aan geloven. BREIN wist ze na eigen onderzoek te identificeren en dwong ze vervolgens te stoppen en de illegale content offline te halen. BREIN heeft dit voor elkaar gekregen via een zogenaamde ex parte-beschikking, waarbij de rechter versneld en zonder alle betrokken partijen te horen, een verbod kan uitspreken. Daarnaast moesten ze de auteursrechtenorganisatie 67.500 euro betalen. Met de vangst van afgelopen week, komt het totale schikkingsbedrag op 75.000 euro.

Het 2Lions-Team zat achter het uploaden van duizenden titels naar torrentsites als ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare, waaronder films als The Revenant en Gooische vrouwen 2 en muziek (onder andere het album van Anouk Queen for a Day). Bovendien werd aan Engelstalige films ongeautoriseerde Nederlandse ondertiteling toegevoegd.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px