banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Wereldpremière The Visit ook live in Nederland

26 augustus 2015

Wat te doen als je tegenover een alien komt te staan? De Deense documentaire The Visit onthult het. Volgende week woensdag 2 september is de wereldpremière in het Ketelhuis te volgen.

Die avond wordt een een live-verbinding gelegd met Kopenhagen, waarbij ook de regisseur van The Visit en de Deense astronaut Andreas Mogensen aan het woord zullen komen. Waarom dit allemaal zo bijzonder is? Wel, The Visit heeft een opmerkelijk onderwerp: onze eerste ontmoeting met buitenaards leven.

Regisseur Michael Madsen (nee, niet de acteur) vroeg zich af hoe de aarde reageert bij zo’n ontmoeting. Hij ontdekte dat de VN, NASA en de International Space University daar draaiboeken voor hebben klaarliggen. In The Visit reconstrueert hij zo’n ontmoeting. Wie geven we het woord, hoe wordt het publiek ingelicht, wat vragen we ze en hoe gevaarlijk is het eigenlijk? De film schetst een ijzingwekkend geloofwaardig scenario van het eerste contact. Te beginnen met de meest eenvoudige vraag, zoals: waarom ben je hier? 

The Visit is woensdag 2 september om 19:00 te zien in Het Ketelhuis, en vanaf 8 oktober in de filmtheaters.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN