banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Wie verdienen de Zilveren Rozen 2015?

03 november 2015

Tijdens de nieuwjaarsreceptie begin volgend jaar zullen ook de Zilveren Roos en het Zilveren Roosje weer worden uitgereikt. Voor de Zilveren Roos komt een persoon in aanmerking die zich een belangrijk deel van zijn of haar werkzame leven heeft ingezet voor de Nederlandse bioscoopsector. Het Zilveren Roosje gaat naar een persoon die daar met name het afgelopen jaar sterk invulling aan heeft gegeven.

Een jury buigt zich elk jaar over de aangemelde kandidaten; aan de Rozen zijn geldprijzen verbonden van respectievelijk 20.000 en 5.000 euro.

Mocht je iemand kennen van wie je vindt dat hij of zij voor een van de prijzen in aanmerking komt, stuur dan vóór 15 november aanstaande een e-mail naar: info@jannijlandzilverenroos.nl Vergeet in die mail vooral niet aan te geven waarom deze persoon volgens jou de prijs verdient.

De Zilveren Roos 2014 werd gewonnen door Ron Sterk voor al het werk dat hij samen met het team van Cinema Digitaal besteedde aan het digitaliseren van het Nederlandse film- en bioscoopbedrijf. Sterk deelde tijdens de uitreiking mee een deel van het geld te willen besteden aan het Cinema 2020 Congres dat  volgens verwachting in 2016 zal plaatsvinden.

Kadir Selcuk en Alex Rutten ontvingen het Zilveren Roosje. De eigenaren van de in 2014 geopende FilmHallen in Amsterdam besteedden het prijzengeld aan de verdere renovatie van de Parisien-zaal in het succesvolle complex.

De jury die de Zilveren Rozen toekent is onafhankelijk en bestaat uit deskundigen uit de Nederlandse bioscoop- en filmdistributiebranche.

De jury zal dit jaar bestaan uit: W. Sorgdrager (voorzitter en  bestuursvoorzitter NVB), S. den Hamer (directeur EYE Amsterdam) en M. Lambrechtsen (voormalig directeur NVF).  M. Bruna zal als voorzitter van de stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award de prijzen volgend jaar uitreiken.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px