banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Zeeuwen in de rij voor Weg van jou

24 oktober 2017

‘Overweldigend,’ zo noemt distributeur Dutch FilmWorks de interesse voor Weg van jou in de meest zuiderlijke regio van de provincie Zeeland. ‘Bioscoop CineCity in Terneuzen heeft vanaf donderdag al 7.000 kaartjes verkocht. Mensen staan soms rijen dik voor het theater om een ticket te bemachtigen.’ De opkomst is er zelfs groter dan voor franchises als Star Wars en James Bond. Skyfall verkocht gedurende de complete run 5.000 kaartjes in Terneuzen, Weg van jou trok alleen al 2.000 bezoekers naar de voorpremières.

Zeeuws-Vlaanderen speelt een bepalende rol in de film. Het personage van Katja Herbers wordt vanuit Rotterdam in Terneuzen gedetacheerd, iets wat haar aanvankelijk nogal rauw op het dak valt. Maar ze leert de Zeeuwen kennen als relaxt en hartelijk, en krijgt zelfs oog voor het fraaie Zeeuwse land. Verliefd worden op een stoere Zeeuwse schipper (Maarten Heijmans) helpt natuurlijk ook.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN