banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Zilveren Krulstaarten uitgereikt

28 februari 2017

Afgelopen zondag werden in het Ketelhuis in Amsterdam de winnaars van de vakprijzen voor scenarioschrijvers, de zogeheten Zilveren Krulstaarten, bekendgemaakt. Hugo Heinen werd onderscheiden voor het scenario van Tonio. En er waren meer winnaars.

Oorspronkelijk begonnen in 2001 als prijs voor televisiedrama is de Zilveren Krulstaart inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze filmprijs. De genomineerden en winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers. Aan de prijs is sinds dit jaar een bedrag van 1000 euro verbonden.

De prijs voor het beste scenario voor een speelfilm werd toegekend aan Hugo Heinen voor Tonio. Hij baseerde het script op de gelijknamige bestseller van Adri van der Heijden. De verfilming van regisseur Paula van der Oest werd beloond met een Gouden Film en was voor Nederland de officiële inzending voor de Oscars dit jaar.

Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg van Matthijs Bockting en Eva M.C. Zanen werd uitgeroepen tot het beste scenario korte film; de prijs voor het beste scenario voor een televisieserie ging naar Mieke de Jong, Anne Hofhuis en Myranda Jongeling voor Alleen op de wereld, een bewerking van de klassieker van Hector Malot.

Scenarioschrijver en Holland Film Nieuws-columnist Sander de Regt ontving een Gouden Pen voor het script van De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot. Die werd in november toen de film een Gouden Film kreeg niet uitgereikt omdat het Netwerk Scenarioschrijvers op dat moment net bezig was op te gaan in de auteursbond.  

 


De winnaars van de Zilveren Krulstaarten 2017 / NFF

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)