banner Pieter Konijn
NIEUWS - Pick ‘n’ mix

Zoekmachines helpen in Engeland bij strijd tegen piraterij

22 februari 2017

Rechthebbenden uit de entertainmentwereld hebben in Groot-Brittannië overeenstemming bereikt met zoekmachines Google en Bing om de toegang tot illegale content te bemoeilijken. Nieuwe gedragsregels moeten ervoor gaan zorgen dat consumenten op zoek naar legale content minder eenvoudig bij illegaal aanbod uitkomen.

Dat is de uitkomst van een overleg, opgezet door het Britse ministerie van Cultuur, Media & Sport met belanghebbenden uit de wereld van film, tv, games en muziek. De nieuwe overeenkomst komt naast bestaande maatregelen tegen piraterij als het gerechtelijk blokkeren van websites en het terugdringen van advertenties op websites die illegale content aanbieden.

Ook is in Engeland een campagne gestart om het publiek duidelijk te maken dat er een waarde hangt aan creatieve content. Get It Right from a Genuine Site stuurt gebruikers naar de plekken waar legaal film, series, boeken games en artikelen te krijgen zijn. In Nederland loopt momenteel de Kijk Niet Zo Moeilijk-campagne van de nieuwe zoekmachine Film.nl, die hetzelfde doel nastreeft.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)