banner Pieter Konijn

Nieuws - Techniek

 • Techniek RealD
  Techniek 23 februari 2018 - Frank de Neeve

  Uitspraak in patentzaak RealD en Volfoni

  Het Europese Patentbureau EPO heeft recent uitspraak gedaan met betrekking tot de geldigheid van RealD’s patenten in Europa. In de uitspraak van 24 januari, die pas onlangs bekend werd, concludeert het patentbureau dat de geldigheid van RealD’s patenten met betrekking tot lichtverdubbelings 3D-systemen in Europa onverminderd van kracht blijft.

  Lees verder
 • techniek Samsung-ISE-2018_3D-CINEMA-LED_1
  Techniek 09 februari 2018 - Frank de Neeve

  Samsung onthult 3D-scherm op ISE-beurs

  Op de ISE-beurs in de Amsterdamse RAI heeft fabrikant Samsung deze week de 3D-functionaliteit van zijn direct view Cinema LED-scherm onthuld. In sessies in een aparte suite op de beursvloer ontving de Koreaanse tech gigant genodigden voor een presentatie op een vijf meter breed 2K LED-scherm. Tijdens de korte demo werden naast 2D-content, 3D-trailers van animatiefilms vertoond, die met elegante, dunne actieve brillen konden worden bekeken.

  Lees verder
 • techniek 4DM XD Movieskoop Emmeloord
  Techniek 08 februari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Ook 4D-films bij Movieskoop Emmeloord

  In de afgelopen periode was er veel aandacht voor de komst van 4D-zalen in Pathé de Kuip en Pathé de Munt. Ook Movieskoop Cinemas wil mee met de bioscoopinnovaties. Het sloot een contract met het Chinese Shuqee om 4D in de bioscoop in Emmeloord te installeren.

  Lees verder
 • HFN_NB#73_Samsung3D
  Techniek 06 februari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Samsung onthult 3D Cinema LED display in Amsterdam

  Tijdens Integrated Systems Europe, de vakbeurs die vandaag in Amsterdam begint, draait het om technieken op het gebied van digital signage, narrowcasting en projectoren. Voor cinefielen belooft de onthulling van Samsung 3D Cinema LED display interessant te worden.

  Lees verder
 • techniek_EclairColor_HDR
  Techniek 25 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Primeur EclairColor voor LanterenVenster in Rotterdam

  LantarenVenster in Rotterdam is het eerste theater in Nederland met een EclairColor-installatie. Het filmtheater is voor het internationale filmfestival tijdelijk uitgerust met de nieuwe bioscooptechniek.

  Lees verder
 • techniek_EclairColor_HDR
  Techniek 14 december 2017 - Frank de Neeve

  Eerste EclairColor-installatie in Nederland

  Postproductiebedrijf Filmmore Amsterdam verwierf vorige week de eerste EclairColor-installatie van Nederland. Het bedrijf wil de techniek vooral gebruiken voor internationale coproducties en later wellicht ook voor Nederlandse films als er Nederlandse vertoningslocaties voor het formaat komen.

  Lees verder
 • Techniek Haptic Technology
  Techniek 13 december 2017 - Mark van den Tempel

  Sony zet volgende stap in 4D-beleving

  Een film die je letterlijk naar de strot grijpt: we zijn er niet meer zo ver vanaf. Op de vertoners- en distributeursbeurs CineAsia in Hongkong presenteerde Sony deze week een complete speelfilm met haptische technologie.

  Lees verder