C'est la vie

Nieuws - Techniek

 • Techniek 4DX Pathé
  Techniek 11 oktober 2017 - Nanneke Koning

  Pathé opent in december eerste 4DX-zalen

  Films kijken op vierdimenisonaal niveau: 4DX heet het. Kinepolis kondigde vorige week aan nog voor het einde van dit jaar - in enkele buitenlandse vestigingen - vier zalen met deze techniek te gaan uitrusten; vandaag maakte Pathé bekend in december de eerste twee 4DX-zalen te openen: Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam.

  Lees verder
 • techniek 4DX Kinepolis
  Techniek 05 oktober 2017 - Jeroen Huijsdens

  Bij Kinepolis zitten ze niet stil

  Ook Kinepolis gaat investeren in 4DX, de techniek die de bioscoopbezoeker nog meer de film wil intrekken met bewegende stoelen, geuren, water, wind en 3D. De bioscoopketen heeft bekendgemaakt nog voor het einde van dit jaar vier zalen te zullen uitrusten met 4DX.

  Lees verder
 • PickMix Dunkirk
  Techniek 13 juli 2017 - Mark van den Tempel

  Dunkirk toch op 70mm in Nederland

  Christopher Nolans Dunkirk zal toch in Nederland op 70mm te zien zijn. EYE gaat het WO2-epos vanaf 16 augustus dagelijks inzetten.

  Lees verder
 • techniek 4DX
  Techniek 30 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Pathé investeert in IMAX, Dolby Cinema én 4DX

  De positie van marktleider doet Pathé niet bepaald lui achteroverleunen. Het bedrijf investeert in maar liefst drie formats: IMAX, Dolby Cinema en 4DX. Het wil het publiek duidelijk maken dat niks kan tippen aan de bioscoopbeleving. Daarnaast wil het de concurrentie laten zien dat Pathé zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

  Lees verder
 • Techniek DolbyCinemaentree
  Techniek 29 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Pathé pakt uit met IMAX, Dolby Cinema én 4DX

  Pathé krijgt er in Nederland niet alleen een nieuwe IMAX-zaal bij, het bedrijf gaat ook investeren in maar liefst drie Dolby Cinema-zalen. Daarnaast introduceert het bedrijf 4DX in Nederland. Dat is het resultaat van overeenkomsten die Pathé sloot met IMAX, Dolby en 4DX tijdens het filmfestival van Cannes.

  Lees verder
 • techniek Samsung-Cinema-LED_Screen_KV
  Techniek 16 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Samsungs LED slaagt voor DCI-test

  De nieuwe LED-schermen van Samsung die zijn bedoeld voor bioscoopzalen zijn geslaagd voor de DCI-test. Daarmee is een hele belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van wat misschien wel het bioscoopscherm van de toekomst gaat worden.

  Lees verder
 • techniek hologramtechniek Star Wars Episode IV A New Hope © Lucas Film Disney
  Techniek 02 mei 2017 - Jeroen Huijsdens

  Het nieuwe 3D heet hologramprojectie

  De bioscoopsector is het wel gewend dat de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Maar iedereen die dacht dat het na laser op het projectiefront wel even rustig zou blijven komt bedrogen uit. Tijdens CinemaCon werd al getoond hoe led-panelen filmvertoning in de toekomst kunnen gaan bepalen en bij de afgelopen NAB Show werd daarnaast alweer druk gespeculeerd over hologrammen.

  Lees verder
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE_banner
HFN banner The Glass Castle
Banner CineJobs240x180px
Brigsby-240x180
TheSnowman240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
ZILVEREN ROOS 2017 BANNER