banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

3D-activiteiten MasterImage naar RealD

01 maart 2017

3D-ontwikkelaar RealD heeft de 3D-activiteiten van concurrent MasterImage overgenomen. Dat maakte het bedrijf afgelopen week bekend. Details van de overname en bedragen werden daarbij niet genoemd.

Het is de opvallende ontknoping van een tweestrijd die al enige tijd aan de gang is. Het Amerikaanse RealD heeft verschillende malen het Zuid-Koreaanse MasterImage aangeklaagd voor schending van het patentrecht. Afgelopen juni nog bepaalde de US International Trade Commission dat MasterImage zijn Horizon 3D systeem niet binnen de VS mocht verkopen.

RealD is marktleider op het gebied van 3D-technologie, en heeft wereldwijd 28.000 theaters ingericht. In Nederland werken onder meer Kinepolis en het door Kinepolis overgenomen Utopolis met MasterImage.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)