banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Ambitieuze plannen van JT voor Dolby Cinema

18 juli 2015

Bioscoopketen JT wil binnen vijf jaar nieuwe Dolby Cinema-zalen in zowel Amsterdam en Rotterdam hebben. Dat onthulde directeur Ron Sterk afgelopen woensdag tijdens de opening van de Dolby Cinema-zaal in JT Hilversum.

JT heeft in Nederland het exclusieve recht verworven om Dolby Cinema te vertegenwoordigen. Deze zalen bieden een ongeëvenaarde kijk- en luisterervaring dankzij het revolutionaire Dolby Atmos-geluidssysteem en de al even spectaculaire Dolby Vision-laserprojectie. Het Amerikaanse concern streeft naar een totaalervaring, waarbij niet alleen beeld en geluid van het hoogste niveau zijn, maar ook de zaal zelf een toegevoegde waarde is. Daarmee is Dolby Vision een directe concurrent voor IMAX.

Met de opening van de nieuwe zaal in Hilversum heeft JT nu twee actieve Dolby Cinema-theaters. De verwachting is dat daar in de nabije toekomst nog twee bij zullen komen. In Alkmaar bouwt JT momenteel aan een multiplex in het nieuwe stadsgebied Overstad, te openen in december. De vergevorderde plannen voor Nijmegen omvatten een multiplex in het centrum ter vervanging van twee verouderde bioscopen.

foto: bioscoopbezoek als een totaalervaring (Dolby Cinema)

Het streven is naar uiteindelijk tien Dolby Cinema-zalen in Nederland waarbij ook de Randstad, nu nog vooral het domein van Pathé, bediend zal worden. Volgens Ron Sterk wil JT namelijk ook multiplexen openen in Amsterdam en Rotterdam.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180