banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Amsterdam haakt aan bij VR start-ups

18 juli 2016

Op het voormalige Marineterrein in Amsterdam verrijst momenteel VR Base, een bedrijventerrein dat moet uitgroeien tot hét Europese Centrum voor virtual reality en augmented reality. EYE en IDFA DocLab doen ook mee aan het initiatief.

Virtual reality en augmented reality zijn booming business in de mediasector. Volgens de stuwende kracht achter dit project, Daniel Doornink, moet VR Base Europa op de kaart zetten. ’In Amerika en Azië is men al veel verder’,  zegt Doornink in De Filmkrant.
VR Base huist gevestigde bedrijven, maar wil ook een commerciële kweekvijver voor start-ups zijn. Zo worden er camera’s, software en kennis geleverd, en komt er volgend jaar een accelarator programme om beginnende bedrijven snel te kunnen helpen.

VR Base kent ook een non-profitdeel, een laboratorium waarin EYE, IDFA DocLab en Muziekgebouw aan het IJ samenwerken. Daarbij moet worden gedacht aan het koppelen van artistieke inhoud aan technische knowhow. Doornink hoopt dat de eerste resultaten van deze samenwerking op het komende IDFA kunnen worden getoond.

VR Base wordt op 1 oktober officieel geopend, maar de soft launch heeft inmiddels plaatsgehad. Die had vooral ten doel investeerders te trekken, want het commerciële deel van VR Base zal het daarvan moeten hebben. Het niet-commerciële deel wordt gefinancierd uit publieke middelen.
Doornink denkt groot: 'In 2018 moeten hier zo'n veertig start-ups zitten, plus vertegenwoordigers van grote VR-bedrijven uit Europa of Amerika.'

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)