banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Barco ziet toekomst in Escape

26 maart 2014

Barco heeft tijdens de Amerikaanse vakbeurs CinemaCon niet alleen van zich doen spreken met nieuwe laserprojectoren, het bedrijf wist ook in beeld te komen door de plannen te onthullen voor Escape.

Escape is een nieuwe toepassing van de Belgische fabrikant waarbij aan weerszijde van het bioscoopscherm, op de zijmuren, extra projectieschermen worden bevestigd die een 'brede’ kijkervaring mogelijk maken. De plannen werden toegelicht door Ted Schilowitz die kortgeleden door Barco is binnengehaald als hun 'CinemaVangelist’.

De vergelijking met attractieparken en Omniversum-achtige vertoningsplekken met gigaschermen dringt zich op, maar volgens Barco kan Escape in bestaande zalen worden ingebouwd. Daar moet dan wel 135.000 à 185.000 dollar per zaal voor worden neergelegd.

Tijdens de ontwikkelfase heeft Barco de nieuwe projectietechniek voorgelegd aan The Walt Disney Company en 20th Century Fox. Fox zou overwegen om de aankomende film Maze Runner in het formaat beschikbaar te stellen.

'Dit is een evoluerend medium. Als je besluit niet mee te ontwikkelen, ga je eraan’, aldus Schilowitz in een reactie tegen vakblad Variety. 'Dit is waar wij denken dat het heen moet gaan.’

Barco EscapeBarco Escape.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN