banner Pieter Konijn
NIEUWS - Techniek

Cinema Gold in Veldhoven krijgt Europese laserprimeur

29 november 2016

De Europese primeur is voor Veldhoven. De bioscoop Cinema Gold die momenteel in het Noord-Brabantse dorp wordt gebouwd door RSB Cinemas is het eerste theater in Europa dat wordt uitgerust met alleen maar high-end laserprojectoren.

Cinema Gold wordt een luxe servicebioscoop met vier zalen en circa 500 stoelen in het centrum van Veldhoven. De zalen worden alle vier uitgerust met Flagship laserprojectoren van Barco uit de DP4K serie. Deze 6P-projectoren beschikken over zes primaire kleurenmodules die het hoogwaardige beeld opbouwen.

De 4K-projectoren die in Cinema Gold worden geïnstalleerd kennen een lichtopbrengt van 22.000 lumen. De Barco Alchemy mediaserver kan tot op 120 frames per seconde afspelen in 3D (60 frames per seconde per oog). Cinema Gold gaat, net als de andere theaters van RSB Cinemas, gebruik maken van het 3D-systeem van Dolby.

In Europa zijn inmiddels meer bioscoopzalen te vinden waar laserprojectoren zijn geïnstalleerd. Daaronder bevinden zich enkele high-end laserinstallaties, maar er zijn ook projectoren die gebruik maken van de zogeheten phosphortechniek. Cinema Gold wordt de eerste bioscoop in Europa met enkel en alleen high-end laserprojectoren in alle zalen.

Casa Blanca Theatre van Santikos in de Verenigde Staten was dit jaar de eerste bioscoop ter wereld die volledig werd uitgerust met high-end laserprojectoren. Dat theater werd gevolgd door Reel Cinemas in Dubai. Veldhoven volgt op de voet.

Opvallend is dat de primeur bovendien is weggelegd voor een onafhankelijke bioscoopexploitant en niet voor een van de grote concerns in Nederland. Cinema Gold is onderdeel van de groep RSB Cinemas van bioscoopondernemer Han Wolf. RSB Cinemas heeft ook bioscopen in Malden, Houten, Wijchen, Uden en Beuningen.

De opening van Cinema Gold staat gepland voor begin 2017.

Cinema Gold Veldhoven artist impressionArtist impression Cinema Gold. BOB Interieur & Architectuur.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px